Kulutusluotot
1 000 - 20 000€
Pikavipit
50 - 1 000€
Vertaa ja hae lainaa 40 - 10 000€

Määrä:

Lainaa ilman vakuuksia

Laina auttaa monissa yllättävissä elämäntilanteissa. Kun astianpesukoneen kanssa yhteistyö päättyy, voi monelle uuden hankinta yhtäkkiä ilman säästöjä tuottaa hankaluuksia. Lainan avulla uuden kodinkoneen voi hankkia kuitenkin hyvinkin nopeasti. Lainaa tarjoavat pankkien ja rahoitusalan yritysten lisäksi autokaupat, tavaratalot, kodinkoneliikkeet ja huonekaluliikkeet. Mitä suuremmasta lainasta on kyse, sen enemmän lainanhakijasta halutaan tietoa ennen lainan myöntämistä.

Useamman kymmenen tuhannen euron suuruiset lainat edellyttävät lähes aina vakuuksia tai takausta. Vakuutena voi tällöin toimia ostettu asunto, ajoneuvo, yrityskiinnitys tai jokin muu pankin hyväksymä pantti. Mikäli vakuuksia tai takaajia ei löydy, ainoaksi vaihtoehdoksi jää vakuudeton laina.
Lainoissa, joihin ei tarvita vakuuksia, on korkotaso usein korkeampi vakuudelliseen lainaan verrattuna. Syynä se, että pankille vakuudeton laina sisältää suuremman riskin. Tästä syystä vakuudellisia lainoja saa edullisemmalla korolla, sillä mikäli lainanottaja ei pysty maksamaan lainaa takaisin, saa pankki lainaamansa summan takaisin takaajilta tai vakuudesta.

Vakuudettomissa lainoissa pankki tai muu rahoitusalan yritys ottaa huomattavasti korkeamman riskin.  Tästä syystä lainanhakijasta tehdään tarkka profiili, jonka mukaan lainaa joko päätetään antaa tai sitten ei. Monesti lainaa ei ole mahdollista saada, mikäli luottotiedoissa on merkintöjä. Samaten lainansaanti edellyttää lähes aina säännöllisiä tuloja. Lainansaantiin vaikuttaa lisäksi asumistilanne ja aikaisempi lainahistoria, jonka avulla pankki tai rahoitusalan yritys pystyy selvittämään todennäköisyyden sille, että asiakas maksaa lainansa pois.

Markkinoilla on tällä hetkellä muutama toimija, joka tarjoaa lainaa ilman vakuuksia myös maksuhäiriöisille. Esimerkiksi Svealla on tuotteita sekä niille, joilta löytyy hoidettuja maksuhäiriömerkintöjä, mutta myös niille, jotka eivät täytä muita pankin perinteisiä luottoehtoja. Myös pikalainat ovat vakuudettomia luottoja, ja on mahdollista hakea lainaa jopa tekstiviestillä - tällöin kuitenkin puhutaan huomattavasti pienemmistä lainasummista.

Suosittelemme

Vippipaikat | Aiheet | Vippihaku.org