Kulutusluotot
1 000 - 20 000€
Pikavipit
50 - 1 000€
Vertaa ja hae lainaa 40 - 10 000€

Määrä:

Pikalaina on edullisempi kuin pankkilaina

Viime vuosina pikavipit ovat saanet osakseen huomattavan määrän täysin turhaa ja aiheetonta kritiikkiä. Pikalaina on edullisempi kuin pankkilaina! Pankkilainojen korot ovat tyypillisesti noin 70% prosentin luokkaa, kun taas keskimääräinen pikalaina kustantaa vain 25% ylimääräistä. Kaikkein kalleimpia lainoja ovat pankkien kulutusluotot, joissa korko nousee helposti vähintään 80%.

Todellinen vuosikorko on täysin keinotekoinen korkomittari, joka johtaa kuluttajaa harhaan. Lyhytaikaisia lainoja ei voi verrata pidempiaikaisiin luottoihin samalla mittarilla, koska kyseessä on täysin erilainen lainatuote. Mikäli pikalainoja halutaan verrata pankkilainoihin, niin pikalaina on jo korkonsa puolesta huomattavasti edullisempi.

Järjettömien väitteiden mukaan pikalainaa pyritään myöntämään noin 18-vuotiaalle ja luottotietonsa menettäneelle. Väitteessä ei ole mitään perää, sillä ei ole kannattavaa myöntää pikavippiä 18-vuotiaalle, joka on jo ehtinyt menettämään luottotietonsa. Pikavippiyrityksillä on lainapäätöstensä tukena luottotietorekisteri ja sulkulistat, joiden perusteella ongelmalliset asiakkaat voidaan kiertää. Ei ole kannattavaa myöntää pikalainaa ihmiselle, jonka tiedetään laiminlyövän takaisin maksut. Keskiverto lainanhakija on noin 30-vuotias äiti, joka haluaa ostaa ruokaa lapsilleen, vaikka palkkapäivä olisikin vasta viikon päästä.

Pikalainaa on muutenkin mahdollista saada ainoastaan päiväsaikaan, joten väitteet yöllä juhlimiseen haetuista pikavipeistä ovat täysin perättömiä. Jo laki määrää, että pikalainaa ei saa myöntää yöaikaan. Luotonantajarekisterin luonnilla ja muilla kiristyksillä on huolehdittu hyvästä luotonantotavasta ja rehellisestä lainatoiminnasta.

Lisää aiheesta voi lukea tutustumalla Pienlainayhdistyksen kymmeneen tosiasiaan pienlainoista: http://ply.digikampanja.fi/fi/kymmenen-tosiasiaa-pienlainoista.html

Poliitikkojen perättömät väitteet ovat oman edun tavoittelua

Sampsa Kataja etunenässä muutamat poliitikot ovat keksineet ottaa silmä tikukseen netistä saatavat pikalainat ja muut pienempien yritysten kulutusluotot. Kaikki väitteet ovat täysin perättömiä, sillä asiakastiedon ja muiden rekistereiden kautta selviää, että ongelmia aiheuttavat nimenomaan pankkilainat.

Osa poliitikoista haluaa ajaa pikalainaamista toimialana alas, koska pikalainat kilpailevat samoista asiakkaista pankkien kanssa. Suuret pankit voivat tarjota hyväpalkkaisia hallituspaikkoja poliitikon jäätyä ulos eduskunnasta esimerkiksi seuraavien vaalien jälkeen. Useilla poliitikoilla on myös kytköksiä pankkeihin vaalirahoitusten ja muiden suhteiden kautta, joten pikalainakielteinen näkökunta voidaan nähdä helposti valta-aseman väärinkäyttönä ja oman edun tavoitteluna.

Ihmetystä on herättänyt myös Kokoomuksen halukkuus kieltää kokonainen toimiala. Tälle näkökannalle ei voida nähdä mitään järjellistä syytä. Eduskunnan täysistunnon järkevimmän kannata esitti Olli Immonen, jonka mielestä pienlainayritystoimintaa ei tarvitse kieltää.

Suosittelemme

Vippipaikat | Aiheet | Vippihaku.org